Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Uspješno završen još jedan ciklus sastanaka sa sindikalnim povjerenicima - 18. veljače 2015.

U četvrtak 15. veljače 2018.  godine u prostorijama Matice hrvatskih sindikata u Zagrebu održan je regionalni sastanak sa sindikalnim povjerenicima Grada Zagreba, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Karlovačke, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Ličko - senjske županije. Sastanku su prisustvovali gotovo svi sindikalni povjerenici ili njihovi zamjenici iz deset područnih odbora Sindikata.

U petak 16. veljače 2018. godine u Splitu, u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića, održan je posljednji regionalni sastanak. Odaziv povjerenika opet je bio gotovo stopostotan. Splitskom sastanku prisustvovali su sindikalni povjerenici iz Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Prva tema obaju sastanaka bila je tijek pregovora za sklapanje granskog kolektivnog ugovora odnosno prekid istih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.  O temama su govorili glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić i pravna savjetnica Mirela Matijević Erceg. Na sastancima nažalost zbog spriječenosti nije sudjelovao predsjednik Sindikata, g. Branimir Mihalinec.

    

   Sa skupa u Zagrebu

Sindikalni povjerenici obaviješteni su o pozivu MZO-a na sastanak o daljnjem procesu kolektivnog pregovaranja. I na ovim je sastancima istaknuto kako će, ukoliko Vlada RH ne prihvati zahtjev za nastavkom pregovora, Sindikat najaviti štrajk i pokrenuti proces mirenja.

Prezentiran je Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, a najviše interesa očekivano je izazvao članak 66. TKU-a koji regulira pravo na naknadu troškova prijevoza. Povjerenici su obaviješteni o konstituiranju Zajedničkog povjerenstva za tumačenje TKU-a te objavi adrese i obrasca za dostavu zahtjeva za tumačenjem na stranici Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Sindikalni povjerenici upoznati su sa štetnim prijedlogom izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te je i ta tema izazvala povjerenike na konstruktivnu raspravu.

Sindikalni povjerenici na oba sastanka izrazili su potporu pregovaračkom odboru Sindikata i punu spremnost za sve akcije koje će trebati poduzeti kako bi se ponovno pokrenuli pregovori za granski kolektivni ugovor kao i za samo sklapanje ugovora.

    

  Sa skupa u Splitu

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO