Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Ured Sindikata u Sisačko - moslavačkoj županiji - 21. rujna 2017.

Ured Sindikata boravio je dva dana u Sisačko - moslavačkoj  županji. Nastavak je to projekta  Ured Sindikata u Područnom odboru Sindikata.

U Sisačko moslavačkoj županiji boravili su predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec, glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić i pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg. Izuzetan domaćin je bio povjerenik Područnog odbora Sindikata Sisačko moslavačke županije Tomislav Dovranić.

Isplaniran je intenzivni rad u dva dana. U utorak, 19. rujna 2017. održane su dvije tribine: prva u Tehničkoj školi u Sisku, a druga istog dana u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku, a nakon toga i sastanak POS-a. Drugog dana planiran je sastanak u Uredu Sisačko moslavačkog župana, te sastanak u Srednjoj školi u Petrinji. U terminima svih sastanaka pravne savjete davala je pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg.

Teme tribina bile su: budući pregovori o Temeljnom i Granskom kolektivnom ugovoru, aktualnosti u srednjoškolskom sustavu, buduće sindikalne aktivnosti. Otvorene su teme o aktualnostima u srednjoškolskom obrazovanom sustavu: Nacionalni program reformskih mjera u kojem se predviđa uvođenje dualnog sustava strukovnog obrazovanja, izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, kao i Zakona o strukovnom obrazovanju i Zakona o obrazovanju odraslih. Članovi su informirani o aktualnostima u Sindikatu, kao i o uvođenju Blagajne uzajamne pomoći.

U Tehničkoj školi Sisak uz članove Sindikata iz te škole sudjelovali su i kolege iz Industrijsko obrtničke škole Sisak.  Raspravljalo se o svim temama, a naročito je zanimljiva bila rasprava o strukovnom obrazovanju. U Tehničkoj školi u Sisku ove se školske godine provode tri nova strukovna kurikuluma. Razgovaralo se o problematici sve manjeg broja učenika, kao i o načinima kako strukovno obrazovanje učiniti privlačnijim roditeljima i učenicima. Odlučan domaćin je bio povjerenik Damir Babić.

    

Susret u Srednjoj školi Viktorovac

U Srednjoj školi Viktorovac uz članove Sindikata iz te škole na tribini su sudjelovali i članovi POS-a Sisačko - moslavačke županije. Kako je i ta škola strukovna prevladavale su teme o strukovnom obrazovanju. Za ugodnu atmosferu pobrinula se povjerenica Marica Kirin.

Nakon tribine održan je sastanak POS-a. Razgovaralo se o organizacijskim problemima u podružnicama. Dogovoreno je kako će se uskoro održati i sastanci u udaljenim podružnicama u Novskoj i Kutini, kao i Hrvatskoj Kostajnici.

Drugog dana održan je sastanak u Uredu župana Sisačko - moslavačke županije. Delegaciju Sindikata primili su zamjenik župana Ivica Celjak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov. Razgovaralo se o obvezama županije prema zaposlenicima srednjoškolskih ustanova iz TKU-a: naknadi troškova prijevoza i sistematske preglede. Otvorene su sve teme vezane uz unaprjeđenje kvalitete srednjoškolskog obrazovanja kao i stvaranja boljih uvjeta za rad. U županiji je velik problem iseljavanje stanovništva, a time i manjak učenika u školama. Uspostavljeni su temelji za socijalno partnerstvo.

  

  

Srednja škola Petrinja

Nakon sastanka u županiji održana je tribina u Srednjoj školi u Petrinji. I ovdje su otvorene sve najavljene teme. Kao i u Sisku problem je sve manji broj učenika, kao i manjak mjesta i interesa  obrtnika i poduzetnika za obavljanje praktične nastave i stručne prakse. Dobra domaćica bila je povjerenica Gordana Šelendić, a sastanak je zaključen degustacijom školskih proizvoda.

Dva dana u Sisačko moslavačkoj županija popraćena su obilnom kišom, ali su prošla  prebrzo. Dogovoreno je kako će se takvi posjeti županiji nastaviti, te da je važno da se tribine i sastanci održe u svim srednjoškolskim ustanovama u županiji.

Tomislav Dovranić i njegove kolegice i kolege iz POS-a  iskazali su se kao sjajni domaćini.

  

U Tehničkoj školi Sisak

 

 

 

 

 

 

 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO