Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Uz potporu Sindikata proveden pilot - projekt provedbe ispita državne mature s malim brojem pristupnika - 19. rujna 2017.

U Nacionalnome centru za vanjsko obrazovanja održan je 13. rujna sastanak na temu Analiza provedbe pilot-projekta (provedba ispita državne mature s malim brojem pristupnika u jednoj školi za učenike više škola u okolici). Sastanku su prisustvovali Maja Jukić, ravnateljica, Zlatko Zadelj, Mirjana Smoljić, Martina Golubić  (NCVVO), Branimir Mihalinec, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Biljana Pavelić, Sindikat Preporod, Miroslav Smuđ, Elektrostrojarska škola Varaždin, Fabijan Ipša, Medicinska škola Varždin, Marko Zrna, Prva gimnazija Varaždin, Ivana Pintarić, Prva gimnazija Varaždin, Dario Miočić, KING ICT, Tomislav Rajnović, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Katica Kalogjera Novak, Gospodarska škola Varaždin, Renata Mađarić, Gospodarska škola Varaždin, Aleksandra Schill, Strojarska i prometna škola, Zvonimir Lončar, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin i Željko Željko Simić, Srednja strukovna škola Varaždin. Projekt je uz poticaj i podršku Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama proveden u školama na području Varaždinske županije.

Svrha sastanka bila je analiza provedenog pilot-projekta s ciljem iznošenja prednosti i nedostataka kako bi se sljedeće provedbe istoga tipa provele još kvalitetnije i kako bi se potencijalne poteškoće svele na minimum. Svi prisutni pozdravili su provedbu pilot-projekta u kojem vide mogućnost da se racionalnije pristupi provedbi ispita državne mature, posebno izbornih predmeta s malim brojem pristupnika.

Prednosti provedbe pilot-projekta (provedba ispita državne mature s malim brojem pristupnika u jednoj školi za učenike više škola u okolici) jesu reduciranje resursa te oslobađanje pritiska pojedinih škola.

Svi prisutni pohvalili su provedbu pilot-projekta i pokazali veliki interes da se on nastavi te da se s vremenom primijeni i na izborne predmete s većim brojem pristupnika. Škole zainteresirane za ovakav tip provedbe izbornih predmeta bi potpisale ugovor o formiranju ispitnih centara u kojima bi se na razini godine provodili izborni predmeti. Kako bi se održala razina sigurnosti sustav će se doraditi na način da može pratiti formiranje takvih centara. Ovakav tip provedbe provodio bi se isključivo na dobrovoljnoj razini, a s ciljem racionalizacije financijskih i ljudskih resursa.

NSZSŠH i njegov predsjednik Branimir Mihalinec u suradnji s povjerenikom POS-a Varaždinske županije Zvonimirom Lončarom (ujedno i ispitnim koordinatorom u njegovoj ustanovi) svesrdno su podržali i pružili pomoć pri realizaciji ovog projekta, videći u njemu priliku da se zaposlenici srednjih škola u jednom dijelu oslobode obveza koje nisu nužne za provođenje ispita državne mature. Naš će Sindikat i ubuduće podržavati  ovaj i slične projekte NCVVO-a. 

     

ANKETA
Online natava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO