Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Rad zajedničke komisije za višak i manjak zaposlenih kao primjer dobre prakse - 25. kolovoza 2107.

Unatoč primjedbama o nepravilnostima koje znatno otežavaju rad Zajedničkih prosudbenih komisija za rješavanje viškova i manjkova zaposlenika u srednjoškolskim ustanovama, u Varaždinskoj županiji  već treću godinu  zaredom ustalila se praksa koja u zbrinjavanju viškova i manjkova zaposlenika objedinjuje i ujedinjuje sve aktere ovog važnog prava, zajamčenog i kolektivnim ugovorom. 

Na prijedlog i poticaj povjerenika POS-a Varaždin Zvonimira Lončara, a uz bezrezervnu podršku djelatnika Državne uprave, pri čemu su i jedni i drugi bili vođeni idejom promicanja suodgovornog socijalnog partnerstva na području zapošljavanja,  prije tri godine održan je prvi radni sastanak članova Zajedničke prosudbene komisije sa svim ravnateljima srednjih škola Varaždinske županije. Cilj je ovog okupljanja bio što kvalitetnije, transparentnije i brže razmijeniti podatke o iskazanim viškovima i manjkovima zaposlenika u srednjoškolskim ustanovama, a prije donošenja konačnih Odluka od strane osnovane Zajedničke komisije. 

Komunikacija između županijske komisije i ravnatelja, a posebno između samih ravnatelja odvijala se maksimalno otvoreno i iskreno, sve u želji da se pomogne u svakom pojedinom slučaju.

Prednosti ove tripartitne suradnje izuzetne su: stvara se jače međusobno povjerenje, procesi su u potpunosti transparentni, uspješnost i efikasnost rada je znatno povećana, odluke Zajedničke prosudbene komisije znatno se lakše prihvaćaju od strane ravnatelja, a konačno su i sami ravnatelji postali zainteresirani za očuvanje ovog prava zaposlenika u kolektivnom ugovoru. 

Pad broja školske djece i ove se godine odrazio na broj upisanih učenika u srednje škole u Varaždinskog županiji, a to naročito vrijedi za strukovne škole koje na tom području prevladavaju. To je rezultiralo i većim brojem viškova zaposlenika, ali zadovoljstvo ipak donosi činjenica da je i ove godine na sastanku održanom 24. 08. 2017. u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi uspješno pronađeno rješenje za većinu kolegica i kolega koji su bili istaknuti kao organizacijski viškovi u svojim školama.

 U moru poteškoća primjer je to dobre prakse.

  


 

 

 

ANKETA
Online natava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO