Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Ured Sindikata u Dubrovačko neretvanskoj županiji - 30. lipnja 2017.

Djelatnici ureda Sindikata boravili su u našoj najjužnijoj županiji 27. i 28. lipnja 2017. godine. Nastavak je to projekta  Ured Sindikata u Područnom odboru Sindikata. Ovoga puta obuhvaćene su sindikalne podružnice u dolini Neretve.

U Dubrovačko neretvanskoj  županji boravili su predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec, glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić i pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg. Naši su domaćini bili povjerenica POS-a Dana Svaguša i sindikalne povjerenice škola u dolini Neretve: Dragana Oršulić Šuman, Petra Perak i Gordana Nikolić.

Počelo je sastankom s članovima Sindikata u Srednjoj školi fra. Andrije Kačića Miošića u Pločama. Govorilo se o Temeljnom i Granskom kolektivnom ugovoru, aktualnostima u srednjoškolskom sustavu: Nacionalni program reformskih mjera u kojem se predviđa uvođenje dualnog sustava strukovnog obrazovanja, izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, kao i Zakona o strukovnom obrazovanju i Zakona o obrazovanju odraslih. Članovi su informirani o aktualnostima u Sindikatu, kao i o uvođenju Blagajne uzajamne pomoći. Otvorena je problematika sve manjeg broja učenika u Dubrovačko neretvanskoj županiji. U otvorenom razgovoru članovi su postavljali brojna pitanja.

Susret je nastavljen sastankom sindikalnih povjerenika iz doline Neretve u Metkoviću. Povjerenice su informirane o aktualnostima u radu Sindikata.

Nakon sastanka  na posljednjem počivalištu pokojnog predsjednika Sindikata Andrije Puljevića  u ime članova Sindikata položeno je cvijeće i zapaljene svijeće.

Drugi dan počeo je sastankom glavnog tajnika s ravnateljem Gimnazije Metković. Tema sastanka bila je problematika zbrinjavanja nastavnika. Pronađeno je rješenje problema na obostrano zadovoljstvo.

Nezaobilazan je bio susret s doajenom našeg Sindikata kolegom Draganom Dodigom, koji iako je već nekoliko godina u mirovini nije prestao biti dio našeg Sindikata.

Nastavljeno je sastankom u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu. U toj podružnici svi zaposleni, osim ravnateljice, članovi su našeg Sindikata. U školi vlada izuzetna atmosfera koja se osjeća na svakom koraku. Toliko osmjeha na jednom mjestu dugo nismo vidjeli i doživjeli. A nije da nema problema. U izuzetno poticajnom razgovoru dotakli smo velik broj tema važnih za zaposlene u školi. Svi zaposlenici ponosni su na način funkcioniranja škole i rezultate rada i istakli su kako sve probleme rješavaju zajedno. Izrazili su zadovoljstvo aktivnostima Sindikata u poboljšanju strukovnog obrazovanja i pozdravili organizaciju konferencije na tu temu, te izrazili spremnost i aktivno sudjelovati.

 

1
2
3
4
5
6
7
ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO