Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Ured Sindikata u Dubrovačko neretvanskoj županiji - 30. lipnja 2017.

Djelatnici ureda Sindikata boravili su u našoj najjužnijoj županiji 27. i 28. lipnja 2017. godine. Nastavak je to projekta  Ured Sindikata u Područnom odboru Sindikata. Ovoga puta obuhvaćene su sindikalne podružnice u dolini Neretve.

U Dubrovačko neretvanskoj  županji boravili su predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec, glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić i pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg. Naši su domaćini bili povjerenica POS-a Dana Svaguša i sindikalne povjerenice škola u dolini Neretve: Dragana Oršulić Šuman, Petra Perak i Gordana Nikolić.

Počelo je sastankom s članovima Sindikata u Srednjoj školi fra. Andrije Kačića Miošića u Pločama. Govorilo se o Temeljnom i Granskom kolektivnom ugovoru, aktualnostima u srednjoškolskom sustavu: Nacionalni program reformskih mjera u kojem se predviđa uvođenje dualnog sustava strukovnog obrazovanja, izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, kao i Zakona o strukovnom obrazovanju i Zakona o obrazovanju odraslih. Članovi su informirani o aktualnostima u Sindikatu, kao i o uvođenju Blagajne uzajamne pomoći. Otvorena je problematika sve manjeg broja učenika u Dubrovačko neretvanskoj županiji. U otvorenom razgovoru članovi su postavljali brojna pitanja.

Susret je nastavljen sastankom sindikalnih povjerenika iz doline Neretve u Metkoviću. Povjerenice su informirane o aktualnostima u radu Sindikata.

Nakon sastanka  na posljednjem počivalištu pokojnog predsjednika Sindikata Andrije Puljevića  u ime članova Sindikata položeno je cvijeće i zapaljene svijeće.

Drugi dan počeo je sastankom glavnog tajnika s ravnateljem Gimnazije Metković. Tema sastanka bila je problematika zbrinjavanja nastavnika. Pronađeno je rješenje problema na obostrano zadovoljstvo.

Nezaobilazan je bio susret s doajenom našeg Sindikata kolegom Draganom Dodigom, koji iako je već nekoliko godina u mirovini nije prestao biti dio našeg Sindikata.

Nastavljeno je sastankom u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu. U toj podružnici svi zaposleni, osim ravnateljice, članovi su našeg Sindikata. U školi vlada izuzetna atmosfera koja se osjeća na svakom koraku. Toliko osmjeha na jednom mjestu dugo nismo vidjeli i doživjeli. A nije da nema problema. U izuzetno poticajnom razgovoru dotakli smo velik broj tema važnih za zaposlene u školi. Svi zaposlenici ponosni su na način funkcioniranja škole i rezultate rada i istakli su kako sve probleme rješavaju zajedno. Izrazili su zadovoljstvo aktivnostima Sindikata u poboljšanju strukovnog obrazovanja i pozdravili organizaciju konferencije na tu temu, te izrazili spremnost i aktivno sudjelovati.

 

1
2
3
4
5
6
7
ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO