Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Ured Sindikata u Virovitičko-podravskoj županiji - 10. travnja 2017.

U Virovitičko-podravskoj županiji 7. je travnja započela realizacija projekta Ured Sindikata u Područnom odboru Sindikata.

Virovitičko podravska županija izabrana je da bude prva zato što je to najjači Područni odbor u Sindikatu u kojem je gotovo 70% zaposlenih u članstvu našeg Sindikata.

U Virovitičko podravskoj županija boravili su predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec, glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić i pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg. Sjajan domaćin bila je zamjenica predsjednika i povjerenica Područnog odbora Sindikata Virovitičko podravske županije Branka Pavoković.

Prvi sastanak održan je u Uredu obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak.

Na sastanku su otvorene sve teme vezane uz srednjoškolski sustav. Razgovaralo se o upisnoj politici, kao i o upisnim kvotama u županiji. Ustanovljeno je kako je potrebno uložiti još više energije u promicanje strukovnog obrazovanja, kao pokretača razvoja gospodarstva županije. Otvoreno je pitanje spremnosti županije za uvođenje dualnog sustava obrazovanja, koji je planiran u Nacionalnom programu reformskih mjera. Dogovorena je suradnja o svim važnim pitanjima. Sa zadovoljstvom je konstatirano kako se u županiji poštuju Kolektivni ugovori.

Uslijedio je sastanak u Službi za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Virovitičkoj županiji. Sudjelovali su voditelj Službe gospodin Branko Giba i voditeljica Odjela za obrazovanje, šport, kulturu, rad, zdravstvo i socijalnu skrb Dragica Moslavac. Tema sastanka bila je rad zajedničkog povjerenstva za zbrinjavanje tehnoloških viškova. Potvrđeno je kako način rada zajedničkog povjerenstva U Virovitičko podravskoj županije može poslužiti kao uzor povjerenstvima u ostalim županijama.

U  zajedničkom uredu ravnatelja održan je sastanak s prof.  Ivanom Kućanom , ravnateljem Tehničke škole Virovitica i  dr. sc. Vladimirom Reiderom, ravnateljem Industrijsko-obrtničke škole Virovitica. Obje škole rade u istoj zgradi, pa i ravnatelji dijele ured. Razgovaralo se o opremljenosti škola, kao i o problematici strukovnog obrazovanja.

U Tehničkoj školi Virovitica je nakon toga održana Tribina Sindikata s temama: Temeljni kolektivni ugovor, Granski kolektivni ugovor, aktualnosti u srednjoškolskom sustavu, buduće sindikalne aktivnosti. Istovremeno je u zbornici škole pravna savjetnica Sindikata Mirela Matijević Erceg davala pravne savjete zainteresiranim članovima za što je postojao velik interes članova.

Na Tribini je sudjelovalo oko 60 članova Sindikata iz svih srednjoškolskih ustanova Virovitičko podravske županije.

Predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec govorio je o sklopljenom TKU-a, o potpisivanju GKU-a, kao i o pregovorima o osnovici za plaće u javnim službama. Glavni tajnik govorio je o sadržaju GKU-u kao i o budućim pregovorima o novim Kolektivnim ugovorima.

Otvorene su teme o aktualnostima u srednjoškolskom obrazovanom sustavu: Nacionalni program reformskih mjera u kojem se predviđa uvođenje dualnog sustava strukovnog obrazovanja, izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju kao i Zakona o strukovnom obrazovanju i Zakona o obrazovanju odraslih.

Članovi su informirani o aktualnostima u Sindikatu: prvosvibanjski prosvjed u Slavonskom Brodu. športske igre Sindikata, kao i uvođenje Blagajne uzajamne pomoći.

Predsjednik i glavni tajnik Sindikata potom su odgovarali na pitanja članova.

Na kraju su istakli kako se članovi moraju pripremiti za borbu za svoja prava, koja će uslijediti ujesen. Prezentiran je način provođenja cirkularnog štrajka.

Tribinu je nakon dva sata zatvorila zamjenica predsjednika Sindikata Branka Pavoković.

_____

U posjetu VPŽ bio predsjednik Nezavisnih sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec - icv.hr


1
2
3
4
5
6
ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO