Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Branimir Mihalinec dobio još jedan mandat na čelu Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske - 5. studenog 2016.

    

U zagrebačkom hotelu PANORAMA počela je u petak popodne redovna izborna Skupština Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Zanimljivo je da se Skupština nakon 12 godina ponovo održava na istome mjestu. Pred više od 290 okupljenih povjerenika  Skupštinu je otvorio predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec pozdravnim govorom u kojem je ukazao na turbulentan trenutak u kojem se trenutno nalazi javni sektor zbog nerealizacije odredbi Sporazuma s Vladom RH te uoči novih pregovora za Granski i Temeljni kolektivni ugovor. 

Predsjedavajući Skupštine Zvonimir Lončar pozvao je zatim predsjednika, glavnog tajnika i članove Nadzornog odbora da podnesu izvješća o svom radu. Izvješća su nakon provedene rasprave većinom glasova prihvaćena. Izaslanici Skupštine također su prihvatili i Financijski plan Sindikata za slijedeću godinu.

Zbog nedostatka vremena rasprava i donošenje promjena sindikalnog Statuta odgođeni su za radno subotnje jutro. 

      

RAD SKUPŠTINE U SUBOTU, 5. STUDENOG

Prva točka dnevnog reda rada Skupštine u subotu odnosila se na promjene u Statutu Sindikata. U nekim dijelovima Statut je već zastario te ga je bilo nužno promijeniti. Predsjednik Sindikata i glavni tajnik Sindikata obrazložili su te promjene a zatim se o njima povela i rasprava. Novi je Statut izglasan velikom većinom glasova povjerenika. 

IZBORI U SINDIKATU

Za mjesto predsjednika/ce Sindikata stiglo je pet pravovaljanih kandidatura i to: Jere Bilana, Mihajla Lerinca, Nade Lovrić, Branimira Mihalinca i Dane Svaguše.

    

Za mjesto zamjenika/ce predsjednika/ce Sindikata stigla je kandidatura Branke Pavoković, koja je i dosada obnašala tu dužnost.

 Izbori se održavaju i za članove Nadzornog odbora i Suda časti, a kandidati su se kratko predstavili zastupnicima Skupštine. 

U daljnjem tijeku rada skupštini su se abecednim redom predstavili i kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika. Povjerenicima Skupštine imali su prilike kandidatima postavljati pitanja i tako na dodatnu kušnju staviti njihove programe. 

U prvom krugu za izbor predsjednika Nada Lovrić i Branimir Mihalinec dobili su najveći broj glasova povjerenika te se pitanje novog predsjednika/ce Sindikata riješilo u drugom krugu glasovanja. 

Većinom glasova prisutnih izaslanika Skupštine za novog/starog predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske izabran je Branimir Mihalinec, što su svi povjerenici Skupštine pozdravili srdačnim aplauzom. Pročitajte program koji je Branimir Mihalinec predstavio zastupnicima na Skupštini. 

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, a Branka Pavoković postala je drugi put zaredom zamjenica predsjednika Sindikata. 

    

Skupština je završila s radom usvajanjem zaključaka među kojima se posebno izdvaja onaj o zapošljavanju jedne osobe pravnog savjetnika u Uredu Sindikata. 

Neformalno druženje zastupnika Skupštine nastavilo se uz svečanu večeru i pratnju odlične glazbe. 

   

Pogledajte i galeriju fotografija sa Skupštine NSZSŠH 2016.

 

Branimir Mihalinec - predstavljanje programa na Skupštini 2016.
ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO