Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Jokić: Nismo imali podršku, prijetili su nam! - 23. lipnja 2016.

Na konferenciji za novinare bivše ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme održanoj danas, Boris Jokić rekao je da skupina prihvaća razrješenje ministra Predraga Šustara te da ovo obraćanje nema veze ni sa kakvim razračunavanjem. Zahvalio je svima koji su radili s njima na reformi i doprinjeli tom procesu.

Tumačeći razloge zašto skupina nije mogla nastaviti svoj rad Boris Jokić je kazao kako ministarstvo nije pristupilo izradi normativnog odvira bez kojega se ne može ići u eksperimentalnu fazu. Idući razlog je nepostojanje sredstava kojim bi se osigurale aktivnosti za povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda za potrebe reforme. Dodao je kako ministarstvo u ovom sazivu ne stoji iza ovog projekta, te kako su članovi skupine bili izloženi velikim pritiscima, pa i prijetnjama smrću. "Nikad nam ne bi palo na pamet odstupiti da nije došlo do kompromitiranja onoga što smo htjeli napraviti", naglasio je Jokić.


Članovi skupine javnosti su predstavili dosadašnje aktivnosti i rezultate u sklopu Cjelovite kurikularne reforme, provedenu stručnu raspravu i nove inačice kurikulumskih dokumenata te moguće daljnje korake u ostvarivanju reforme. Jokić je kazao kako nemaju nikakvih informacija o tome tko će biti njihovi nasljednici. "Tko god da to bude, mi ćemo im svakako pomoći i podržati ih koliko možemo", kazao je.

Podsjetimo, Posebno stručno povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja jučer je ocijenilo da je upitan legitimitet odluke o razrješenju Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme. Kažu da se resorni ministar u tehničkoj vladi Predrag Šustar odlučio za razrješenje iako je bilo jasno da je Ekspertna radna skupina razrješenje zatražila ne zato što njezini članovi više nisu htjeli raditi, nego kako bi natjerala Ministarstvo da napokon stvori uvjete za normalan rad. Također, smatraju da je legitimitet tog poteza upitan s obzirom na status vlade, te da je tehnički ministar zanemario zahtjeve desetaka tisuća prosvjednika.  /preuzeto sa hrt.hr/

_____

VELIKI INTERVJU S BORISOM JOKIĆEM: 

'Nikada ne bismo odustali da nismo bili primorani' - dnevnik.hr
ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO