Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Vertikala na sastanku s ministrom Šustarom - 7. travnja 2016

U utorak, 5. travnja 2016. održan je sastanak Vertikale sindikata obrazovanja i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara.

Iz svakog sindikata Vertikale sastanku su prisustvovala po tri predstavnika. Iz našeg Sindikata bili su, uz predsjednika NSZSŠH Branimira Mihalinca, prisutni i zamjenica predsjednika Branka Pavoković te glavni tajnik Nijaz Karić.

Uz ministra Šustara na sastanku su sudjelovali pomoćnik ministra Stipe Mamić, načelnica Samostalnog sektora za pravne poslove Ivana Bulešić i savjetnik u kabinetu ministra Ivan Milanović-Litre.

Sastanak  je dogovoren  kao uvodni na kojem će se utvrditi ima li obostrane volje za uspostavu socijalnog dijaloga i  partnerstva.

Zajedničke teme sastanka koje je otvorio predsjednik Vertikale Branimir Mihalinec bile su: uspostava socijalnog dijaloga i važnost socijalnog partnerstva te pitanje podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Naglašeno je da je Vertikala sindikata obrazovanja spremna na dijalog i partnerstvo te podržati važne reforme u sustavu obrazovanja i znanosti. Na izravno pitanje podržava li Cjelovitu kurikularnu reformu, ministar je dao na znanje da je podržana i od premijera kao i od prvog i drugog potpredsjednika Vlade.

Naznačene su i teme važne za srednjoškolski sustav: proračun, napredovanje nastavnika, stručno usavršavanje nastavnika, zabrana zapošljavanja, pitanje strukovnog obrazovanja, mreže škola i programa, problematika dopunskog rada (produžne nastave), pitanje tužbi za jubilarne nagrada za 2013. godinu, rasterećenje nastavnika od birokratskih zahtjeva, budućnost Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uloge samostalnog sektora za prosvjetnu inspekciju,...

Dogovoreno je kako će već sljedeći tjedna biti organiziran sastanak o problematici srednjoškolskog sustava. Prvo će na redu biti najhitnije teme: problematika dopunskog rada (produžne nastave), kao i mreža škola i programa.

Ministru je uručen  primjerak Sporazuma o socijalnom partnerstvu koji je potpisan s ministrom Draganom Primorcem, a koji se primjenjivao i u mandatu ministra Radovana Fuchsa. Ministar Šustar pozvan je da predloži tekst Sporazuma o socijalnom partnerstvu. 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO