Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Vertikala na sastanku s ministrom Šustarom - 7. travnja 2016

U utorak, 5. travnja 2016. održan je sastanak Vertikale sindikata obrazovanja i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara.

Iz svakog sindikata Vertikale sastanku su prisustvovala po tri predstavnika. Iz našeg Sindikata bili su, uz predsjednika NSZSŠH Branimira Mihalinca, prisutni i zamjenica predsjednika Branka Pavoković te glavni tajnik Nijaz Karić.

Uz ministra Šustara na sastanku su sudjelovali pomoćnik ministra Stipe Mamić, načelnica Samostalnog sektora za pravne poslove Ivana Bulešić i savjetnik u kabinetu ministra Ivan Milanović-Litre.

Sastanak  je dogovoren  kao uvodni na kojem će se utvrditi ima li obostrane volje za uspostavu socijalnog dijaloga i  partnerstva.

Zajedničke teme sastanka koje je otvorio predsjednik Vertikale Branimir Mihalinec bile su: uspostava socijalnog dijaloga i važnost socijalnog partnerstva te pitanje podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Naglašeno je da je Vertikala sindikata obrazovanja spremna na dijalog i partnerstvo te podržati važne reforme u sustavu obrazovanja i znanosti. Na izravno pitanje podržava li Cjelovitu kurikularnu reformu, ministar je dao na znanje da je podržana i od premijera kao i od prvog i drugog potpredsjednika Vlade.

Naznačene su i teme važne za srednjoškolski sustav: proračun, napredovanje nastavnika, stručno usavršavanje nastavnika, zabrana zapošljavanja, pitanje strukovnog obrazovanja, mreže škola i programa, problematika dopunskog rada (produžne nastave), pitanje tužbi za jubilarne nagrada za 2013. godinu, rasterećenje nastavnika od birokratskih zahtjeva, budućnost Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uloge samostalnog sektora za prosvjetnu inspekciju,...

Dogovoreno je kako će već sljedeći tjedna biti organiziran sastanak o problematici srednjoškolskog sustava. Prvo će na redu biti najhitnije teme: problematika dopunskog rada (produžne nastave), kao i mreža škola i programa.

Ministru je uručen  primjerak Sporazuma o socijalnom partnerstvu koji je potpisan s ministrom Draganom Primorcem, a koji se primjenjivao i u mandatu ministra Radovana Fuchsa. Ministar Šustar pozvan je da predloži tekst Sporazuma o socijalnom partnerstvu. 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO