Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

O normi učitelja kod predsjednika Republike - 7. travnja 2014.

   Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održao je 4. travnja 2014. radni sastanak na temu novog Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u Uredu predsjednika. Prihvaćanjem inicijative za raspravu o novom Pravilniku, Predsjednik je htio potaknuti i širu diskusiju o važnosti glazbenog i likovnog odgoja u obrazovnom sustavu.

   Sastanku su prisustvovati i predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec i povjerenica sindikalne podružnice Glazbena škola Karlovac Snježana Mrljak.

   Sudjelovali su predsjednici županijskih aktiva nastavnika glazbene i likovne kulture, predstavnici sindikata Preporod, Sindikata hrvatskih učitelja, zatim predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva kulture, Agencije za odgoj i obrazovanje, Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe, Akademije likovnih umjetnosti, Društva povjesničara umjetnosti te Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

   „Važno je što nudimo našoj djeci, kako ih odgajamo i koje su to vrijednosti kojima ih učimo da sutra budu odgovorni članovi našeg društva”, istaknuo je predsjednik u svojoj uvodnoj riječi. “Trebalo bi naći rješenje koje ne ugrožava radno-pravni status zaposlenika u školstvu odnosno rješenje kojim bi se satnicom obuhvatile i izvannastavne aktivnosti”, dodao je.

   U raspravi koja je uslijedila brojni sudionici založili su se da se u novu Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije, koja treba biti donesena do 2016.g., vrati značaj glazbenog i likovnog odgoja povećanjem satnice za ove predmete na dva sata tjedno, kao što je to bilo prije 1997.g. 

   Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske istaknuo je kako  Hrvatska treba pružati jednake šanse za sve, te o važnost dodatne i dopunske nastave, kao i izvannastavnih aktivnosti kao ključne u razvoju svestrane ličnosti. Iz toga je razloga važno da svi oblici neposrednog odgojno-obrazovnog rada imaju isti tretman, te smatra kako je nedopustivo da se te aktivnosti tretiraju kao ostali poslovi.

 

ANKETA
Online natava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO