Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

"Hvala vam što smo beskućnici"! - 6. listopada

Mediji o prosvjedu u Puli

"Hvala vam što smo beskućnici!" - Glas Istre, 5. listopada, (tiskano izdanje, 6. listopada)

Škola bez zgrade - dnevnik.hr, 5. listopada

_____

Prosvjednom skupu u organizaciji Područnog odbora ISTRA NSZSŠH - Spasimo Glazbenu školu - u srijedu 05.10. bit će prisutan i predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec te glavni tajnik Nijaz Karić. Povjerenici će se okupiti u 11,00 sati u staroj Glazbenoj školi (preko puta kazališta). Koncert potpore će se održati u 19,00 sati.


   

_____

Tko ima sluha za mlade glazbenike? - 26. rujna  (Glas Istre)

Županija traži od Uprave Uljanika da Glazbena škola ostane u njihovoj zgradi do kraja školske godine ili barem dok ne završi nastava, do 30. lipnja 2012.

_____

Nebriga županije za pulsku Glazbenu školu - 29. kolovoza

"Problem smještaja pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova rezultat je totalne nebrige vladajućih Istarske županije koja traje, usudio bih se reći, od nezavisnosti Republike Hrvatske, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec pred brojnim zaposlenicima i povjerenicima sindikata pulskih srednjih škola koji su se okupili da bi još jednom ukazali na gorući problem s kojim se suočava pulska glazbena škola. U Istarskoj županiji, kao vodećoj u Hrvatskoj, nastavio je Mihalinec, ulaganje u obrazovanje je na najnižim razinama i nitko iz Zagreba, Splita ili Varaždina za to nije kriv doli osnivača srednjih škola, odnosno Istarske županije. Dodao je da je nedopustivo da IŽ kao treća županija po uspješnosti ne ulaže ništa u obrazovanje.

   Konferencija za tisak u Puli

Toj je školi naime nedavno stiglo rješenje da se u travnju iduće godine mora iseliti iz poslovnog centra Uljanika. Odgovarajućih uvjeta nema ni u "žutoj" zgradi, jer se radi o podrumskim prostorijama. Bila bi to prva glazbena škola u podrumu, ironično je zaključio Mihalinec te naveo primjer Varaždina gdje je glazbena škola smještena na vrlo atraktivnoj lokaciji, kakvu i zaslužuje.

Županu Ivanu Jakovčiću važnije su vinske ceste, golf i "Brijuni rivijera", rekao je Mihalinec te naglasio da je ovo posljednji krik za spas kulture u Puli. Istaknuo je da će sindikat zaposlenicima Glazbene škole dati punu podršku te stručnu i financijsku pomoć jer je ulaganje u školstvo ulaganje u budućnost, a najavljeni su i prosvjedni koncerti bivših i sadašnjih učenika Glazbene škole ispred zgrada lokalne i županijske vlasti. Kako je najavila povjerenica područnog odbora NSZSŠH-a Istarske županije Linea Brkljača, podršku u njihovim sindikalnim aktivnostima dat će povjerenici svih srednjih pulskih škola. Također, najavila je daljnju borbu za povratak Glazbene škole u matičnu zgradu u Smareglinu ulicu.

Istarska županija propustila je izvijestiti nadležno Ministarstvo o problemu smještaja Glazbene škole, što je suprotno pravilima Zakona koji je po tom pitanju jasan. Stoga će Sindikat reagirati prema Vladi RH i Ministarstvu - istaknuo je Nijaz Karić, glavni tajnik Sindikata.

U petak je održan sastanak i sa povjerenicima devet pulskih srednjih škola, koje su također dale podršku Glazbenoj školi.

_____

Izjava predsjednika NSZSŠH za Dnevnik Radio Pule, 29. kolovoz 2011.

 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO