Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Rješenje za dežurstvo na ovogodišnjoj državnoj maturi - 12. svibnja 2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministar: prof. dr. sc. Radovan Fuchs

 

Poštovani ministre Fuchs,

dana 4. svibnja 2021. godine poslao sam Otvoreno pismo ravnatelju HZJZ-a gospodinu Krunoslavu Capaku, u kojem sam upozorio na problematične Posebne uvjete za učenike s izrečenom mjerom samoizolacije tijekom polaganja države mature. Pismo smo poslali i Vama na znanje.

U međuvremenu, imao sam intenzivnu komunikaciju sa zamjenicom ravnatelja HZJZ-a gđom. Ivanom Pavić Šimetin kojoj sam pokušao argumentirati naš zahtjev za povlačenjem Posebnih uvjeta. Očito, moji argumenti nisu bili dovoljni jer gospođa Pavić Šimetin tvrdi da njihova odluka nije ishitrena već da se radi o detaljno razrađenom, promišljenom i provjerenom protokolu. Tvrdi da su uputama svi zaštićeni. Time je HZJZ u potpunosti preuzeo odgovornost za eventualne epidemiološke probleme izazvane Posebnim uvjetima.

Razgovarao sam i s predsjednicom Udruge srednjoškolskih ravnatelja gđom. Suzanom Hitrec koja me je izvijestila kako slijedi:“Ministar mi je osobno rekao da nitko tko ne želi neće dežurati s učenicima u samoizolaciji niti ići u kuće”. Istakla je i stav da bi NCVVO trebao formirati bazu svojih suradnika koji će moći provesti dežurstva za učenike koji na ispite državne mature dolaze iz samoizolacije.

I meni ste u sms-komunikaciji odgovorili da nitko od zaposlenika neće morati čuvati tih nekoliko učenika ukoliko ne bude htio.

Kako je došlo do promjena u vodstvu NCVVO-a nisam imao prigode konzultirati njihove djelatnike koji vode državnu maturu.

Konzultirao sam velik broj ispitnih koordinatora za državnu maturu i oni su istakli kako u njihovim školama svi redom odbijaju dežurstvo s učenicima koji dolaze iz samoizolacije.

U Posebnim uvjetima za učenike s izrečenom mjerom samoizolacije tijekom polaganja državne mature i dalje stoji da će dežurati nastavnici iz škola, najprije oni cijepljeni ili oni koji su preboljeli koronu, pa ukoliko nema takvih - ostali nastavnici!

Smatram da je izuzetno važno žurno iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poslati informaciju kako nastavnici koji ne žele ne moraju prihvatiti dežurstvo s učenicima koji dolaze iz samoizolacije. Jednako tako trebalo bi poslati i uputu iz kojih izvora će škole moći osigurati dežurne nastavnike za učenike koji dolaze iz samoizolacije. Važno je to zbog pravovremenih priprema za održavanje državne mature koja počinje prvim ispitima već 1. lipnja 2021. godine.

Vaša izjava umirila bi zaposlenike u srednjim školama, a uputa o izvorima dežurnih nastavnika uvelike bi pomogla u provođenju ovogodišnje državne mature.

 

S poštovanjem,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih

u srednjim školama Hrvatske:

Branimir Mihalinec, prof.

 

MZO organizacija nastave za maturante
ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO