Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Nacionalno praćenje učinaka pandemije COVID-19 i potresa iz 2020. godine na organizaciju odgojno-obrazovnih procesa i dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika u RH - 10. travnja 2021.

Dana 1. travnja 2021. godine, u prostorijama Instituta za društvena istraživanja  u Zagrebu  te putem ZOOM platforme, održan je prvi sastanak članica i članova Savjetodavnog odbora znanstveno-istraživačkog projekta „Nacionalno praćenje učinaka pandemije COVID-19 i potresa iz 2020. godine na organizaciju odgojno-obrazovnih procesa i dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj“ kojeg za Ministarstvo znanosti i obrazovanja provode znanstvenici  Boris Jokić i Zrinka Ristić Dedić  s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Savjetodavni odbor  ovog znanstveno-istraživačkog projekta čine:  Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs,  Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem, Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić, Predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević te Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.

Cilj ovog projekta jest ispitati učinke neželjenih vanjskih okolnosti, pandemije uzrokovane virusom COVID-19 i potresa, na odgojno obrazovni proces, učenike, učitelje i nastavnike te ravnatelje osnovnih i srednjih škola.

Rezultati projekta omogućit će osmišljavanje i uvođenje mjera na sustavnoj razini, koje mogu ublažiti nastale poremećaje odgojno-obrazovnih procesa te osnažiti učenike, odgojno-obrazovne radnike i roditelje za uspješno ovladavanje kriznim situacijama u budućnosti.

Istraživanje će se provoditi putem online upitnika te prikupljanjem podataka u samim školama.

Na današnjem sastanku, voditelji projekta predstavili su projekt članovima Savjetodavnog odbora, razmijenjena su mišljenja i iskustva vezano za teme koje projekt obuhvaća te su dogovoreni daljnji koraci i suradnja vezane za predmetni projekt.  

 

ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO