Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Obje strane pokazale velik interes za rješavanje problema - 5. studenog 2019.

Pregovori obrazovnih sindikata počeli su u ponedjeljak, a nastavljeni su danas u Ministarstvu obrazovanja. Nakon sastanka pred novinare su izašli ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, te šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

"Danas smo konačno odradili jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale vrlo veliki interes za rješavanje ovog problema. O detaljima nećemo danas govoriti", rekao je Mihalinec.

"Uvjeravam sve da i Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ukoliko će taj dokument biti dobar da će biti priuhvaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih", rekao je Mihalinec.

Ipak, to još uvijek ne znači da štrajk završava.

"Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i dosad i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu", rekao je Mihalinec.

"Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak imati konačno pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate", rekao je Mihalinec.

Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan, najavio je šef sindikata.

"Prosvjed će biti jedna potvrda i Vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika", rekao je Mihalinec. /N1/

_____

'Razum će pobijediti ako Vlada ponudi dobro rješenje. 6,11 posto je točka oko koje se sve vrti' - rtl.hr

_____

U 14 sati u utorak nastavljeni su pregovori sindikata iz prosvjete s ministrima.

- Ponovno ćemo definirati naše zahtjeve, iznijet ćemo ponovno sve. Tražit ćemo očitovanje Vlade RH o našim zahtjevima. Štrajk u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji i danas ide istim intenzitetom, 86% Primorsko-goranska i 84% Zadarska županija, izjavio je uoči sastnaka čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

- Primorsko-goranska županija 95,76% posto i Zadarska županija 92,11% posto je odziv što se tiče osnovnih škola, izvještava čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

- Sutra ćemo imati "bitku" na Markovu trgu. Vidjet ćemo što će se konkretno raspravljati na današnjem sastanku. Mi jedino možemo ponoviti zahtjeve 68 tisuća zaposlenih.

Što se tiče ponude 2+2+2 na osnovicu i eventualno 2 posto na koeficijente, a što je ministar rekao da je zapravo konačna ponuda, sindikati to ne prihvaćaju. 

- 2+2+2 je ponuda za 11 sindikata javnih službi, ne može se prejudicirati rezultat pregovora. Za sustav obrazovanja je nekakvo obećanje da će se nešto odraditi. I nude, i to možda, od 30.6. eventualno 2 posto na koeficijente.

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO