Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Inicijativa 67 je previše prikupila više od 600.000 potpisa! - 12. svibnja 2019.

Poštovani aktivisti Sindikata,

USPJELI SMO!!!

Čestitam i zahvaljujem svima koji su doprinijeli da ova akcija ovako uspješno završi.

Zahvaljujem na velikom trudu i entuzijazmu koji ste unijeli u akciju i prenijeli na naše povjerenike i članove.

Ponosan sam što je naš Sindikat bio perjanica ove akcije i  kao takav prepoznat u svim našim županijama.

Sve to je bilo zahvaljujući vašem angažmanu.

JOŠ JEDNOM ČESTITKE I ZAHVALE!!!

 

S poštovanjem,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih

u srednjim školama Hrvatske:

Branimir Mihalinec, prof.

_____

Link na foto album sa mjesta potpisivanja diljem Hrvatske. 

_____

Organizatori sindikalne inicijative "67 je previše" u ponoć su objavili kako su prikupili više od 600.000 potpisa za raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina. (hrt.hr)

Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za središnji Dnevnik HTV-a, prije preliminarnih rezultata rekao je kako duboko vjeruje da će u ponoć, kada istječe rok za prikupljanje potpisa, uspješno "ući u cilj" i omogućiti hrvatskim građanima referendum. Zahvalio je svim volonterima koji su, rekao je, "u nemogućim uvjetima" prikupljali potpise na preko 300 lokacija u RH. U akciji je sudjelovalo više od 4 tisuće volontera, a prikupljanje potpisa trajalo je 15 dana.

Sindikalna inicijativa "67 je previše" 27. travnja u ponoć na Trgu bana Jelačića počela  jeprikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. travnja 2019. bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj te da je za raspisivanje sindikalnog referenduma "67 je previše" potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.

Čelnici sindikata koji su pokrenuli prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma "67 je previše",  u subotu su, uoči isteka roka za prikupljanje potpisa, izrazili uvjerenje da će imati više od potrebnih 373.568 potpisa za raspisivanje referenduma. 

Posljednji je dan za prikupljanje potpisa za referendum "67 je previše" - protiv mirovinske reforme. Sindikati su u ponoć objavili da je inicijativa uspjela te da su prikupili više od 600.000 potpisa građana. Prvi su to neslužbeni rezultati, a točan broj potpisa znat će se idući tjedan.

 

 Posljednji potpisi u "noćnoj smjeni" u Rijeci i Metkoviću

Predstavnici sindikalne inicijative izvijestili su jučer da je odaziv građana na potpisivanje peticije za referendum znatno bolji posljednjih nekoliko dana.

Vezano za odluku Ustavnog suda da neće postupati u vezi s financiranjem medijske kampanje Ministarstva rada i mirovinskog sustava o cjelovitoj mirovinskoj reformi, protumačili su da se Ustavni sud više vodi političkim nego pravnim kriterijima. 

Sindikalci su ostali i pri tvrdnji da Vlada vodi protukampanju plašenja građana što se tiče izračuna proračunskog troška od 45 milijardi kuna. 

- Katastrofalno je i da Vlada ovime šalje vrlo jasnu poruku da se miri sa smanjenjem broja zaposlenih, da nema nikakvih pronatalitetnih, populacijskih politika i nikakvih gospodarskih politka. Takva Vlada nema što tražiti u ovoj zemlji ako nema ambicija, poručio je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.

- Ustavni sud je neovisan sud, neovisan o građanima, radnicima, narodnoj većini. Ali kao što vidimo, nije neovisan i o politici. Pitanje je gdje su institucije, kome služe te institucije, jesu li građani izgubili svoju državu i smije li država ne samo varati već i lagati svoje građane, pita Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

I premijer Plenković komentirao je prikupljanje potpisa za referendum "67 je previše".

- Ovo što je izglasala naša parlamentarna većina omogućuje sugrađanima veće mirovine, a ne manje. Do sada su već povećane 7,54%, a od 1. srpnja 3,18% za one s najnižim mirovinama. Ako nećemo to povećanje, onda srušimo reformu. Nema diskriminacije. Oni koji su radili isti broj godina i isti posao, po zakonima SDP-a, imali bi nejednake mirovine. Mirovinsku reformu radimo kako bi bila održiva i za javne financije. Ova je reforma dobila pozitivne ocjene Europske komisije, Svjetske banke, MMF-a, Agencije za kreditni rejting - naglasio je premijer.

 

ANKETA
Online natava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO