Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Međunarodna konferencija o socijalnom dijalogu u sektoru obrazovanja - 12. listopada

Predsjednik i glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama sudjelovali su 5. i 6. listopada 2010. na međunarodnoj konferenciji u Sarajevu o temi  „Značaj socijalnog dijaloga u obrazovnom sektoru“.

Organizatori konferencije bili su Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i  kulture BiH, Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja BiH i Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS uz potporu Norveškog sindikata obrazovanja Utdannings Forbundet i KS – udruge poslodavaca u lokalnoj upravi Norveške.

 Prvog dana, u velikoj dvorani Parlamentarne skupštine BiH, o socijalnom dijalogu i njegovoj nužnosti na prostorima BiH govorili su predstavnici sindikata organizatora: Selvedin Šatorović, Stevan Milić i Đevad Hadžić. Skupu su se obratili i Ragnhild Lied iz Norveškog sindikata obrazovanja, kao i Solveig Kvindal iz KS-a. O stanju u obrazovanju i potrebnim reformama, kao i poteškoćama u njihovoj provedbi govorile su Nadija Bandić, pomoćnica ministra obrazovanja i nauke BiH,  Esma Hadžagić, pomoćnica ministra civilnih poslova BiH, Alisa Ibraković, zamjenica direktora Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH kao i Anton Kasipović,  ministar prosvjete i kulture RS.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Branimir Mihalinec, govorio je o socijalnom dijalogu u Republici Hrvatskoj u javnom kao i u sektoru obrazovanja.

Glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Nijaz Karić govorio je nužnosti sudjelovanja Sindikata u reformama obrazovnog sustava na temelju hrvatskih iskustava.

U nastavku su provedene radionice s temama učenici s posebnim potrebama u obrazovnom sustavu,  nasilje u školama i kompetencije nastavnika.

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo održanom konferencijom kao i potrebu jače suradnje sindikata obrazovanja u regiji.

ANKETA
Potpisat ću za referendum "67 je previše" zato ...
jer je zaista previše!
jer me rad sa učenicima već sad iscrpljuje!
jer ne želim da moja djeca rade "do kraja"!
jer u mirovini treba malo i uživati!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO