Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Osnovat će se Ispitni centar i za Međimursku županiju - 20. ožujka 2019.

Cilj ispitnih centara je racionalizacija i rasterećenje škola, a potporu ideji pružio je i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Danas, u utorak, 19. ožujka je u Učeničkom domu čakovečke Graditeljske škole održan inicijalni sastanak za formiranje Ispitnog centra Čakovec. Njegovo formiranje, odnosno predradnje, pokrenuli su ispitni koordinatori svih srednjih škola s područja Grada Čakovca, a u suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

- Cilj sastanka je bio informiranje ravnatelja, sindikalnih povjerenika i  svih osnivača  uključenih srednjih škola od strane NCVVO-a. Blizina svih srednjih škola jedan je od osnovnih preduvjeta za formiranje Ispitnog centra Čakovec - istaknuo je u nastupnom govoru Hrvoje Živković, ispitni koordinator iz čakovečke Graditeljske škole.

U ime škole domaćina pozdravne riječi i riječi potpore okupljenima je uputio Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec. Rekao je kako škola podupire taj projekt.

- Prepoznali smo ga u tome jer se njime rasterećuju naši djelatnici jer organizacija državne mature nije jednostavan, već naprotiv, zahtjevan posao i veliki je pritisak na ljude koji su u to uključeni - istaknuo je i dodao: - Ispitni centar će pridonijeti kvaliteti održavanja ispita, a i jednostavnosti organizacije.

   

Renato Vinko iz Gospodarske škole Čakovec je u svezi toga dodao: - Stvaranje Ispitnog centra za polaganje državne mature je proces za kojeg vjerujem kako će zaživjeti na našem području, a prije svega glede racionalizacije troškova koje svaka škola ima. Rasterećeni će u tom dijelu biti i djelatnici koji u tome i na tome rade. Ipak je to jedan veliki zahvat i vjerujem kako ćemo danas realizirati glavne dogovore u svezi formiranja Ispitnog centra, rekao je Vinko.

Branimir Mihalinec je kazao kako se sindikat ovdje pojavljuje kao socijalni partner koji je oduvijek težio, kada je racionalizacija u pitanju, uspostavljanju socijalnog dijaloga. Pozdravio je inicijativu kolega iz Ispitnog centra Varaždin i da je on danas u Čakovcu kako bi ovoj ideji u ime sindikata dao podršku za koju vjeruje da će doći i od strane resornog ministarstva.

U ime NCVVO-a predavanje je održao Zvonimir Lončar, koordinator pilot projekta Ispitnog centra Varaždin. U uvodu je istaknuo radost što su kolege iz Čakovca pokrenula formiranje Ispitnog centra za državnu maturu, a došla je temeljem pilot-projekta Ispitnog centra Varaždin koji se prvi puta RH oformio prošle školske godine za redovite učenike za polaganje izabranih predmeta i naišao je na plodno tlo.

- Cilj takvih ispitnih centara je racionalizacija i rasterećenje škola - rekao je Lončar dodavši: - Racionalizacija je u ljudskim resursima jer je na takav način puno manje ljudi uključenu u tu proceduru, a ima istu kvalitetu. Rasterećuju se i matične škole koje su u lipnju i rujnu u vrlo zahtjevnim poslovima - podvukao je za kraj. (e-medjimurje)

_____

Vijesti Srce Tv  - youtube.com

 

 

ANKETA
Potpisat ću za referendum "67 je previše" zato ...
jer je zaista previše!
jer me rad sa učenicima već sad iscrpljuje!
jer ne želim da moja djeca rade "do kraja"!
jer u mirovini treba malo i uživati!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO